Utrzymanie miejsca postojowego moim zdaniem jest drogie. Powiem tak, przywyczajona do mieszkania w bloku, na osiedlu gdzie płaciło się kupę kasy tzw spółdzielniom i słysząc opinie mieszkańców orlexu jakie to niskie opłaty są w tych nowych mieszkaniach sądziłam, że tzw. opłaty będą niższe. Niestety ponieważ to była pierwsza inwestycja tego dewelopera w tej okolicy ciężko było przewidzieć jakie będą to opłaty. Pośrednictwo , chcące jak wiadomo dokonać interesu, mówiło, że ponieważ mieszkanie jest bezczynszowe nie powinno być źle. Myślę, że tragedii nie ma, ale myślałam, że opłaty będą niższe. W każdym razie nie wiem na ile osoby tam mieszkające dbają o koszta, więc być może mogły by być one niższe (kwestia ogrzewania itd). Mimo wszystko gdybym miała mieszkać w bloku chyba wolałabym jednak trochę wyższe opłaty i mieszkać w ogrodach niż na jakimś dużym osiedlu. Ale każdy lubi co innego :) I nie wykluczam, że wysokość opłat być może wynika z faktu zatrudnienia TEDu, ale jak widać mieszkańcom to nie przeszkadza, skoro nikt się nie awanturuje :)
Również pozdrawiam:)