jak możemy Ci pomóc?
Siemacie wszyscy!
mieszkaniec MKmario
MKmario postów: 1 2012-06-09 18:46
no witam witam
jak sie mieszka? kto Wami administruje? jakie sa minusy tego osiedla/bloku?
mieszkaniec Mila
Mila postów: 1 2013-03-14 11:14
Oj to troche drogo macie :) My mamy mieszkanie 60 m2 opłaty zimowe właśnie przyszły mi 285 zł plus 18 zł fundusz remontowy a garaże około 15 zł maja opłatę miesięczna a pomieszczenie gospodarcze około 10 zł. Administrowanie 0.50 zł na m2, utrzymanie czystości 0,42 zł m2 to na prawdę niewiele a ludzie jeszcze narzekają że mamy drogo. To teraz maja porównanie jak u nas a u was. Pewnie woleliby za darmo mieszkać :D
mieszkaniec palikot2011
palikot2011 postów: 3 2013-05-14 15:10
Tak naprawdę to nic konkretnego z tych informacji nie wynika, tzn. czy drogo czy tanio, intrygujące jest to utrzymanie miejsca postojowego 55zł. TED nie ma dobrej opinii, zresztą jak zdecydowana większość „licencjonowanych”. Tak czy inaczej niech się dobrze mieszka! Pozdrawiam z Dzięcielskiego.
mieszkaniec Piskorz
Piskorz postów: 1 2013-06-11 17:41
Utrzymanie miejsca postojowego moim zdaniem jest drogie. Powiem tak, przywyczajona do mieszkania w bloku, na osiedlu gdzie płaciło się kupę kasy tzw spółdzielniom i słysząc opinie mieszkańców orlexu jakie to niskie opłaty są w tych nowych mieszkaniach sądziłam, że tzw. opłaty będą niższe. Niestety ponieważ to była pierwsza inwestycja tego dewelopera w tej okolicy ciężko było przewidzieć jakie będą to opłaty. Pośrednictwo , chcące jak wiadomo dokonać interesu, mówiło, że ponieważ mieszkanie jest bezczynszowe nie powinno być źle. Myślę, że tragedii nie ma, ale myślałam, że opłaty będą niższe. W każdym razie nie wiem na ile osoby tam mieszkające dbają o koszta, więc być może mogły by być one niższe (kwestia ogrzewania itd). Mimo wszystko gdybym miała mieszkać w bloku chyba wolałabym jednak trochę wyższe opłaty i mieszkać w ogrodach niż na jakimś dużym osiedlu. Ale każdy lubi co innego :) I nie wykluczam, że wysokość opłat być może wynika z faktu zatrudnienia TEDu, ale jak widać mieszkańcom to nie przeszkadza, skoro nikt się nie awanturuje :)
Również pozdrawiam:)
mieszkaniec palikot2011
palikot2011 postów: 2 2013-07-01 10:15
„Opłaty” to we wspólnocie mieszkaniowej nazywa się zaliczki na pokrycie kosztów zarządu. Wysokość zaliczek jest ustalana przez właścicieli a nie przez dewelopera. A życie jest jakie jest parę sztuczek i macie zaliczki jakie macie ale zawsze w każdej chwili możecie je zmienić. Wasza hala garażowa jest pewnie wyodrębnionym pomieszczeniem (lokalem) a ty jesteś współwłaścicielem tej hali. Jeśli jest inaczej to jest coś namieszane.
mieszkaniec Aski
Aski postów: 3 2013-07-15 20:31
Hm, powiem tak. Póki co tam nie mieszkam, mam jedynie dostęp do rachunków :) Więc może poczekajmy aż odezwie się ktoś kto tam mieszka i ma rzeczywiste pojęcie czy jest drogo czy nie, bo może się okazać , że można trochę oszczędzić i opłaty nie są aż tak wysokie. Poza tym moje zdanie może być subiektywne, dla jednych 100 zł to dużo inni nie mają nawet świadomości, że przed chwilą tyle wydali :) Aczkolwiek wydaje mi się, i chyba słusznie, że w orlexach jest taniej.
mieszkaniec kurczaczek
kurczaczek postów: 3 2013-07-23 21:54
A ja uważam, że drogo nie macie wcale, bo miejsce postojowe zapewnione, a ja płacę za 46 mkw 360 zł miesięcznie. Ostatnio nawet więcej.
mieszkaniec dominika322
dominika322 postów: 1 2013-10-08 01:24
Witam, czy ktoś wie coś więcej na temat tego bloku który ma powstać obok Ogrodów Wejhera, tzn. w którym dokładnie miejscu i kiedy?
mieszkaniec FullName
FullName postów: 2 2013-11-14 13:37
Postaram się znaleźć jakieś w miarę aktualne rachunki i je przedstawić.
Co do pytania o nowy blok obok nas to temat upadł i podobno będziemy sami. Oby jak najdłużej