jak możemy Ci pomóc?
Internet siwatłowodowy
mieszkaniec Eryk
Eryk Dankwa postów: 4 2016-11-17 14:28
Cześć!
Nie wiem jak Wy ale ja chętnie przesiadłbym się na światłowód.
Po wstępnym rozpoznaniu dowieziałem się, że nie jest to niemożliwe. Rozmawiałem już z trzema firmami...
Nie bardzo opłaca się ciągnąć linię tylko do jednej połówki domu, ale jeśli będzie nas więcej to firmy same będą zainteresowane podciągnięciem światłowodu. Pewnie podłączą też sąsiednie osiedla (?).
Miesięczny koszt za internet to kwoty rzędu 40-80 zł za 40 - 60 M bez limitów ale są i szybsze-droższe.

Poproszę zainteresowanych o jakąś deklarację tu na forum - łatwiej będzie zainteresować jakiegoś dostawcę taką inwestycją.

Pozdrawiam,
Eryk.
mieszkaniec Forest Carpenter
Forest Carpenter postów: 2 2016-11-17 17:59
Ja tam bardzo chętnie!!! Wkurza mnie ciagle rwąca się sieć Orange :)
Eryku ale trzeba by napisać to na liście mailingowej, bo tu jest mało osób zarejestrowanych
Kuba
mieszkaniec Przemek
Przemek postów: 1 2016-11-17 19:25
Grejt ajdija :) Ja też z chęcią bym się przesiadł na coś szybszego bo w tej chwili zgadłem hasło do WiFi i na lewo ciągnę internet od Alberta i Ani ale to strasznie wolno chodzi ;) (za grube sciany albo oglądają seriale non stop ;) ) Zastanawiam się jak wiele osób musiało by się zebrać żeby firmie opłaciło się podłączyć pod nasze osiedle. Tak jak napisał Kuba trzeba zarzucić temat na liście mailingowej bo tutaj jest nas mało.
Pozdrawiam.
Przemek
P. S. Hasło do WiFi to: KochamAnieiNatalie1234 ;)
mieszkaniec Forest Carpenter
Forest Carpenter postów: 2 2016-11-17 19:59
Przemas nie zdradzaj ich sekretów alkowy :P
ps. Ola też wstępnie byłaby chętna, natomiast niestety (tak jak i my) podpisała niedawno umowę z tmobile, ale myślę, że ten mariaż można akurat rozwiązać ;)
mieszkaniec Admin WMW
Admin WMW Biuro1 postów: 1 2016-11-17 21:23
ORANGE do kitu. T_Mobile nie najgorszy. Ma silny sygnał LTE. Warto spróbować.
mieszkaniec Monika
Monika Dankwa postów: 2 2016-11-17 22:15
Przepraszam, że tak niemerytorycznie potraktowałam ten temat... ale dla mnie najbardziej interesujące jest, kto kryje się pod nickiem Admin WMW Biuro1? Mogę prosić o ujawnienie się? Dziękuję!

Przemo - pisz częściej. Czytanie Ciebie to terapia śmiechem;)
mieszkaniec Paweł
Paweł postów: 1 2016-11-23 13:29
Serwus,
W razie jakby co, to my również jesteśmy zainteresowani przesiadką :)
Pozdrawiam,
Paweł.
mieszkaniec Eryk
Eryk Dankwa postów: 4 2017-01-25 11:49
FYI
Z sasiedniego osiedla dostalismy kontakt do handlowca z Orange:

"Osoby zainteresowane podłączeniem internetu światłowodowego z Orange 100/300/600 Mb/s proszone są o zgłaszanie wstępnego zapotrzebowania Doradcy Handlowemu Orange Panu Adamowi Mariańczukowi tel. 500 506 684. Osoby, które korzystają z Neostrady będą mogły migrować bez żadnych kar z Neostrady na Światłowód.
Proszę o przekazanie tej informacji znajomym z innych okolicznych domów.

Pozdrawiam
DARIUSZ SKORUPA"

Pan Adam poinformowal mnie, ze fizycznie swiatlowod jest juz doprowadzony pod nasze osiedla! Inwestycja jest na ukonczeniu i czekaja na formalne przekazanie jej w rece operatora co powinno nastapic w ciagu nadchodzacych 2 miesiecy. Wtedy to beda zbierac konkretne zamowienia.

Nieoficjalnie dowiedzialem sie, od serwisanta z firmy zajmujacej sie m.in. instalacja swiatlowodow w centrum Wwy, ze dla osob posiadajacych umowy z innymi operatorami stosuje sie rabaty do czasu wygasniecia tychze umow. W ten sposob abonent unika podwojnego placenia a firma ma zaklepanego klienta.