Regulacja była robiona już ze 2 razy w ramach serwisu w Dierre, wymieniona uszczelka w drzwiach, nie było nawet delikatnej różnicy ;/ W odpowiedzi DD zwróciło się do mnie z prośbą o wykonanie autoryzowanych badań przez akustyka i na tym temat zatrzymał się (po mojej stronie). Właściwe badania to koszt ok 10 000 - 12 000 zł. Badania na jakie "umówił się" akustyk z DD to koszt jedynie w granicach 2500 zł i w przypadku przekroczenia norm akustycznych wszystko będzie skorygowane. W innej sytuacji, będę musiała mieszkać w miejscu, w którym nie da się wytrzymać przez 2 miesiące w roku - gdy są opady śniegu. A i drzwi z klatki słychać w mieszkaniu, za każdym razem, gdy ktoś wchodzi do bloku.
Może Państwo mają jakiś pomysł jak tą sprawą pokierować, ktoś może z zarządu mógłby i miałby czas i chęci mi w tym pomóc?
Miałam też problem z oświetleniem - a dokładniej nie było go na ogródku, mimo poprowadzonej elektryki wewnątrz mieszkania i wypuszczonego kabla na elewacji. W odpowiedzi od DD otrzymałam informację, że jest to samowolka budowlana i samodzielnie sobie zamontowałam włącznik, żeby "wysępić" lampę za pół tysiąca - jak to nazwał jeden z pracowników. Fakt po 11 miesiącach dostałam przeprosiny, ale prawie rok stresu i nerwów i przekonywania, że nie wykonałam przyłącza ze swojej strony. To chyba nie ten standard, jaki powinien prezentować developer.