Forum osiedla Bliski Tarchomin w Warszawie

Zima zaskoczyła nasze osiedle

mieszkaniec katinka
katinka postów: 1 2012-11-12 18:45
Widzę, że jak zwykle zima zaskoczyła wszystkich. A na naszym osiedlu żadnej poprawy co do zeszłego roku. Szlag mnie trafia jak nie mogę przejść z dzieckiem normalnie po chodniku a nie wspomnę już o poruszaniu się samochodem i jego zaparkowaniu.
Przecież są 2 firmy co mają się tym zająć-jak na razie to efekty widać tylko przy wejściach do klatki jest odśnieżone-a co z parkingiem?

MAM NADZIEJĘ,ŻE DZIŚ TO BYŁO ZASKOCZENIE ALE, ŻE SIĘ SZYBKO POPRAWI
mieszkaniec Goka
Goka postów: 3 2012-11-17 12:31
od 14 miała się pojawić firma odśnieżająca ze sprzątem i odśnieżyć drogi i parkingi... ja czekam na odpowiedź z Bonu jaka została zawarta umowa bo godziny na rozpoczęcie dnia gdy ma byc odśnieżone zostały podane... tylko co dalej przy ciągłym opadzie?
jak mi odpowiedzą to wkleję...
Serwis odkrył opad śniegu dopiero od 9 ...odśnieżanie dojść do klatek po monitowaniu w administracji ruszyło po godz 12... zostawię to bez komentarza
mieszkaniec danus4
danus4 postów: 3 2012-11-28 10:14
Goka przecież ludzie z firmy sprzątającej nie sklonują się aby zaraz podczas kilkuminutowej śnieżycy być przy każdej klatce! W 29 odśnieżali rano a z informacji jakie uzyskałem kazano im zostać do późnego wieczora jak będzie taka potrzeba !
mieszkaniec bambiko
bambiko postów: 1 2012-12-05 07:41
pewnie typowy kapitalizm-właściciel kazał i mysli, że dwóch ludków z łopatkami pół osiedla odkopie :
mieszkaniec dafne
dafne postów: 3 2012-12-14 23:38
po 1-płacimy tyle samo więc chyba możemy oczekiwać tego samego - u nas do 12.30 nie było nic ruszone
po 2-nie mam nic do ludzi którzy pracują... nie im płacimy tylko firmie która ich zatrudnia a jak firma wywiąże się z tego za co bierze pieniądze jest mi obojętne
mieszkaniec Yareach
Yareach postów: 1 2012-12-28 20:03
firma, która dostaje kasę od danej wspólnoty, ma tej wspólnocie zapewnić porządek. Chyba, że zima ich znowu zaskoczyła.
Jeśli firma czegoś się podejmuje to ma mieć tylu pracowników, którzy sprostają zadaniu.
mieszkaniec Marian
Marian postów: 2 2013-01-16 12:53
Oczywiście z tym stwierdzeniem zgadam się bezwzględnie tylko skóra mi cierpnie jak widzę podejście i oczekiwania młodego pracodawcy do pracowników :< !
mieszkaniec rumcajs
rumcajs postów: 3 2013-02-21 16:19
u nas ta sama firma, sam sobie odsniezyłem,i kondycja lepsza,płuca przewentylowane,jak sam zrobisz to zrobisz lepiej
mieszkaniec mimo
mimo postów: 1 2013-02-25 15:37
Na najbliższym zebraniu trzeba czym prędzej podjąć i przegłosować uchwałę o wymianę tych feralnych słupków betonowych znajdujących się jeszcze na wschodniej części osiedla :!:
Dzisiaj już dwa samochody wjechały na owe i zniszczyły ogumienie ! Zaśnieżone, są kompletnie niewidoczne i nieświadomi kierowcy wjeżdżają w nie myśląc że to tylko zaspa śnieżna!Ot taki psikus osiedlowy :/
mieszkaniec Yanki
Yanki postów: 1 2014-01-13 09:23
A co z halą? W niektórych miejscach jest pełno śniegu oraz lód. Nie zauważyłam żeby coś bylo posypane, mimo, że pojemniki stoją. Momentami jedzie się po lodzie,
mieszkaniec Domak
Domak postów: 3 2014-01-18 19:57
Gość jadacy przede mną mimo iż ledwo się toczył nie mógł zapanować nad autem, lodowisko byłoby chyba łatwiejsze...ale przeciez to ja prowadzę prywatną wendettę z tą firmą...a oni są tacy dobrzy w tym co robią... :lool: