Przeglądy techniczne lokali
mieszkaniec Anna
Anna R postów: 2 2015-06-17 11:59
Czy ktoś był już na przeglądzie technicznym lokalu? Pytam, bo u nas jest problem z odpływem w łazience, który zrobili poniżej poziomu podłogi i twierdza że tak jest dobrze. Chciałam zapytać, czy u kogoś jest podobnie czyli "zgodnie z projektem"? Pozdrawiam
mieszkaniec MeHow
MeHow postów: 23 2015-06-22 12:23
Dobrze, ze w ogóle zrobili, albo nie powyżej poziomu podłogi. Jak cos jest nie tak to trzeba to wpisywać w protokół i muszą poprawić.
mieszkaniec Rafał
Rafał postów: 1 2015-06-22 16:10
Witam. Jestem po przeglądzie technicznym lokalu: dwie godziny minęły szybko, uzyskałem odpowiedzi na wszystkie pytania, protokół usterek podpisany. Co do odpływu, to o ile się znam tak jest lepiej, niż gdyby powyżej poziomu podłogi.
mieszkaniec Edyta
Edyta postów: 8 2015-06-23 16:29
Witam przyszłych sąsiadów :)
Ja dopiero będę umawiała się na przegląd lokalu. Może mi ktoś podpowie na co zwrócić szczególną uwagę?
mieszkaniec Marcin
Marcin postów: 9 2015-06-24 10:40
Witam sąsiadów.
Ja też mam w przyszły czwartek i też nie wiem na co zwracać uwagę. Wiem tylko że trzeba sprawdzić czy okna się dobrze otwierają i nie mają rys. A co po za tym.

Czy może ktoś się orientował kiedy klucze bo chciałbym fachowców umawiać.
mieszkaniec Anna
Anna R postów: 2 2015-06-24 22:25
Dzięki za odpowiedzi. Problemem jest to że u mnie w lokalu zrobili odpływ wc tak nisko i blisko ściany że raczej będzie problem z podłączeniem. A do tego nie zrobili mi odpływu do wanny :/ Ogólnie to przyszli tacy fachowcy że na nic odpowiedzi nie znali... no przecież wszystko zgodnie z projektem, ja tego nie robiłem ja nie od tego ogólnie panowie straszne cfaniaki także jak idziecie sami na odbiór i za bardzo się nie znacie to wam wmówią że wszystko cacy zgodnie z projektem - żenada. A zwrócić uwagę to trzeba na okna czy się dobrze otwierają, czy nie są porysowane, czy są gniazdka tam gdzie powinny być zgodnie z planem, u mnie np było pęknięcie tynku w kuchni, jak zrobili odpływy właśnie, czy drzwi wejściowe są dobrze osadzone. My też sprawdzaliśmy metraż po przeliczeniu. Protokół oczywiście spisany no i zobaczymy co z tym zrobią. Co do kluczy to pytałam kiedy się spodziewają odbioru - powiedzieli że około sierpnia, czyli klucze bardzo wstępnie we wrześniu.
mieszkaniec Cjark
Cjark postów: 8 2015-06-28 21:12
Ja już po przeglądzie. Sama nie wiedziałabym na co zwrócić uwagę, więc wzięłam ze sobą inspektora budowlanego, który sprawdził wszystko bardzo szczegółowo i wykrył rzeczy, o jakich bym nie pomyślała, używając profesjonalnego sprzętu. Dał mi też parę konkretnych rad, jak przeprowadzić remont i na co zwrócić uwagę ekipie. Mogę śmiało polecić pana Emila Czepulonisa - jest bardzo konkretny w tym co robi. U mnie do poprawy jest rysa na ścianie w salonie, która może się odnawiać, bo jest na styku łączenia się dwóch elementów konstrukcyjnych, wypoziomowanie kaloryfera w kuchni, naprawa zaczepu grzejnika w sypialni, niedoklejona płytka gresowa na balkonie i kilka jeszcze małych rzeczy. Ogólnie jednak podobno jest całkiem ok. Co do podłączeń w łazience i kuchni, to podpisując umowę nie zwróciłam na to uwagi, ale jest tam zapis, że nie robią przyłączeń do urządzeń, tak więc trzeba to sobie samemu poprowadzić. Już jakiś czas temu zdążyłam się tym zdenerwować, no ale umowa jest…. Trochę zdziwiło mnie, że na przeglądzie nie było prądu i nie można było sprawdzić instalacji elektrycznej.
mieszkaniec Katarzyna
Katarzyna postów: 16 2015-07-23 16:07
Na przeglądzie przedstawiciel inwestora powiedział mi, że do 15 sierpnia powinno być pozwolenie na użytkowanie. Wczoraj jak byłam w biurze, niestety nic się nie dowiedziałam. Usłyszałam, że do daty podanej w umowie na pewno będzie pozwolenie, a jak się uda wcześniej, to z korzyścią dla wszystkich. Czyli żadnych konkretów.
mieszkaniec MeHow
MeHow postów: 23 2015-07-30 13:14
Walą w bola aż miło. Nikt tam kur#@ nic nie wie, nikt na niczym się nie zna. BTW. Zwróciliście uwagę na drzwi wejściowe? Są sztukowane jakby za krótkie kupili a to co dołożyli od spodu rusza się i odpada. U mnie jest szpara taka że mysz wejdzie bez problemu ale u sąsiada to i duży kot wejdzie. Moja ręka weszła po łokieć bez problemu :) Zamki nie potrzebne, złodziej i tak wejdzie.

mieszkaniec MeHow
MeHow postów: 23 2015-07-30 13:29

mieszkaniec MeHow
MeHow postów: 23 2015-07-30 13:30
[url][/url]