Forum osiedla Na Księżu Małym w Wrocławiu

Siemacie wszyscy!

mieszkaniec MKmario
MKmario postów: 2 2012-06-09 18:46
no witam witam
jak sie mieszka? kto Wami administruje? jakie sa minusy tego osiedla/bloku?
mieszkaniec shadow
shadow postów: 1 2012-08-12 13:42
A ty tak nie za szybko walisz z grubej rury Jakie są minusy ? Najpierw trzeba było tak spokojniej może jakie są plusy mieszkania obok Parku A o minusach sami zaczną mówić
mieszkaniec moozol
moozol postów: 3 2012-09-18 19:12
Osiedle spokojne. Największa zaleta - blisko Park Majkowskiego i centrum. Wszędzie na piechotę.
Zarządza TED z Gdyni.
mieszkaniec PiEm
PiEm postów: 3 2012-09-22 16:13
Hm.. Jak dla mnie minusem jest fakt, iż z racji tego, że mieszkań jest niecałe 80 opłaty są o wiele wyższe niż przykładowo na jakimś osiedlu Orlex (przynajmniej z tego co mówią mieszkańcy Orlexów). No, ale z drugiej strony wiadomo,że koszt przykładowo pielęgnacji trawnika dzielony przez 80 mieszkań zawsze będzie wyższy niż tam gdzie mieszkań jest kilkaset No i chyba część mieszkańców czuje się chyba troche oszukana przez Dewelopera, że postanowił im postawić drugi budynek w sąsiedztwie.

p.s. fajnie że ktoś pomyślał o dodaniu tego osiedla na forum
mieszkaniec szara160
szara160 postów: 3 2012-10-02 12:13
Nie wiem jakie macie opłaty ale faktycznie my nie płacimy dużo w porównaniu do innych Wspólnot. Ja za mieszkanie 60 m płacę zimową porą 270 zł. To na prawdę niewiele a w naszym bloku mamy 104 mieszkania.
A co do powstania waszego osiedla na forum to radziłabym bardzo podziękować Lukasowi to dzięki niemu macie dostęp do świata zewnętrznego (żart ) Ale całujcie Luka po nogach w podziękowaniu albo chociaż piwo mu postawcie
mieszkaniec Lukas
Lukas postów: 2 2012-12-17 17:53
Szara, Ty jestes czaruśka, wkrecasz tu świeżakow, jeszcze łykną i wpadne w alkoholizm ;)
mieszkaniec Ania
Ania postów: 1 2013-02-13 21:34
Lukas, a od czego ma się znajomych, przecież nie zostawimy Ciebie samego z tym ciężarem
mieszkaniec pershing
pershing postów: 2 2013-03-03 23:47
hm.. z rachunków wynika,że mieszkanie 51 m - latem 360, zima 440 (w tym administracja nieruchomoscia 89 złotych, opłaty typu woda,ścieki, ogrzewanie, winda itd, w tym opłata za utrzymanie miejsca postojowego 55 zł). Do tego fundusz remontowy 43 zł miesięcznie. Mieszkają 2 osoby. Wydaje mi się zatem,że tak tanio to nie jest
mieszkaniec Mila
Mila postów: 2 2013-03-14 11:14
Oj to troche drogo macie :) My mamy mieszkanie 60 m2 opłaty zimowe właśnie przyszły mi 285 zł plus 18 zł fundusz remontowy a garaże około 15 zł maja opłatę miesięczna a pomieszczenie gospodarcze około 10 zł. Administrowanie 0.50 zł na m2, utrzymanie czystości 0,42 zł m2 to na prawdę niewiele a ludzie jeszcze narzekają że mamy drogo. To teraz maja porównanie jak u nas a u was. Pewnie woleliby za darmo mieszkać :D
mieszkaniec palikot2011
palikot2011 postów: 3 2013-05-14 15:10
Tak naprawdę to nic konkretnego z tych informacji nie wynika, tzn. czy drogo czy tanio, intrygujące jest to utrzymanie miejsca postojowego 55zł. TED nie ma dobrej opinii, zresztą jak zdecydowana większość „licencjonowanych”. Tak czy inaczej niech się dobrze mieszka! Pozdrawiam z Dzięcielskiego.
mieszkaniec Piskorz
Piskorz postów: 3 2013-06-11 17:41
Utrzymanie miejsca postojowego moim zdaniem jest drogie. Powiem tak, przywyczajona do mieszkania w bloku, na osiedlu gdzie płaciło się kupę kasy tzw spółdzielniom i słysząc opinie mieszkańców orlexu jakie to niskie opłaty są w tych nowych mieszkaniach sądziłam, że tzw. opłaty będą niższe. Niestety ponieważ to była pierwsza inwestycja tego dewelopera w tej okolicy ciężko było przewidzieć jakie będą to opłaty. Pośrednictwo , chcące jak wiadomo dokonać interesu, mówiło, że ponieważ mieszkanie jest bezczynszowe nie powinno być źle. Myślę, że tragedii nie ma, ale myślałam, że opłaty będą niższe. W każdym razie nie wiem na ile osoby tam mieszkające dbają o koszta, więc być może mogły by być one niższe (kwestia ogrzewania itd). Mimo wszystko gdybym miała mieszkać w bloku chyba wolałabym jednak trochę wyższe opłaty i mieszkać w ogrodach niż na jakimś dużym osiedlu. Ale każdy lubi co innego :) I nie wykluczam, że wysokość opłat być może wynika z faktu zatrudnienia TEDu, ale jak widać mieszkańcom to nie przeszkadza, skoro nikt się nie awanturuje :)
Również pozdrawiam:)
mieszkaniec palikot2011
palikot2011 postów: 1 2013-07-01 10:15
„Opłaty” to we wspólnocie mieszkaniowej nazywa się zaliczki na pokrycie kosztów zarządu. Wysokość zaliczek jest ustalana przez właścicieli a nie przez dewelopera. A życie jest jakie jest parę sztuczek i macie zaliczki jakie macie ale zawsze w każdej chwili możecie je zmienić. Wasza hala garażowa jest pewnie wyodrębnionym pomieszczeniem (lokalem) a ty jesteś współwłaścicielem tej hali. Jeśli jest inaczej to jest coś namieszane.