Forum osiedla Saska 2 w Warszawie

Wiadomości garażowe: nowe oświetlenie i haki na rowery

mieszkaniec Rafał
Rafał K. postów: 40 2014-10-15 10:51
Drodzy Sąsiedzi,

Mamy dwie dobre wiadomości. Zakończyliśmy proces wymiany oświetlenia w garażu na diody LED. Zużywają one znacznie mniej prądu i są znacznie trwalsze. Inwestycja zwróci się nam w ciągu jednego roku.

Druga dobra wiadomość dotyczy haków na rowery. Otrzymaliśmy zgodę projektanta budynku na ich montaż na ścianach garażu. Przed wierceniem otworów prosimy o kontakt z administracją, aby uniknąć trafienia w jakiś kabel ;)

Rafał Kunicki
mieszkaniec Michał
Michał N. postów: 2 2014-10-15 11:13
Super wiadomość!!!
mieszkaniec Rafał
Rafał Z. postów: 48 2014-10-15 11:22
Nono, widzę że coraz więcej postulatów jest realizowanych. Fajnie że tak sprawnie działacie. Mam tylko nadzieję że będziecie ze wszystkich narzekań wybierać tylko te naprawdę sensowne i przydatne pomysły.
mieszkaniec Paweł
Paweł G. postów: 7 2014-10-15 14:31
Panie Rafale to rzeczywiście dobra wiadomość, ale dlaczego nie wszystkie lampy się palą ??
mieszkaniec Jakub
Jakub G. postów: 72 2014-10-15 14:45
Już w pierwszej połowie roku wyłączyliśmy część oświetlenia w garażu, żeby ograniczyć koszty zużycia energii. Projektant zafundował nam szalenie rozświetlony garaż i w związku z tym gigantyczne koszty energii.
mieszkaniec Krystyna
Krystyna K. postów: 18 2014-10-15 20:02
Panie Rafale super wiadomość, bardzo się cieszę i czekam z niecierpliwością na finał.
Gratuluję oby tak dalej z realizacją projektów. Szacunek dla Pana !!!!
mieszkaniec Jakub
Jakub Ł. postów: 17 2014-10-16 10:20
Jakub - świetna inicjatywa. Oby tak dalej!
mieszkaniec Rafał
Rafał K. postów: 40 2014-10-16 10:28
Podziękowania i gratulacje przyjmuję w imieniu całego Zarządu, czyli swoim, Jakuba Gruszczyńskiego i Tomasza Zarzyckiego :)
mieszkaniec Wioletta
Wioletta K. postów: 114 2014-10-28 15:13
W ramach oszczędności przydałoby się zmniejszyć częstotliwość mycia garaży w okresie letnim.
mieszkaniec Witold
Witold K. postów: 10 2014-10-29 22:51
Witam Państwa, Fajnie że Zarząd ogłosił wykonanie pewnego etapu z sukcesem oraz przyją podziękowania i gratulacje, jednak jak zauważył jeden z mieszkańców powyżej, także jak ja - nie wszystkie lampy to lampy LED.
Jak sądzę każdy z nas prowadząc gospodarstwo domowe robi wyliczenia, a później je realizuje. Być może jest to poparte jakimiś wytycznymi, o których Zarząd nie chciał zaprzątać głowy mieszkańców, jednak było by wspaniale abyśmy poznali całość założenia tego procesu, informacji od projektanta, dlaczego nie wszystkie lampy to led, itd.
Jak sądzę całość obliczeń, kalkulacji jest dostępna w administracji, i wystarczy tylko poprosić?

Jakiś czas temu widziałem forum Saska I, bardzo podoba mi się prezentacja członków Zarządu którzy dokładnie opisywali cały proces, który wykonywali ze szczegółami - z pewnością niektórzy z Państwa maja tam konta i mogą zobaczyć jak wyglądają wypowiedzi i komentarze członków Zarządu.
Jak sądzę każdy z nas na osiedlu Saska II chce czuć się jak w domu, a co za tym idzie transparentość, przejrzystość i odpowiednia dokumentacja powinna być realizowana na najwyższym poziomie - przecież to także o moje i Państwa pieniądze tu chodzi. Pozdrawiam serdecznie. (mam nadzieje iż nie zanudziłem Państwa moim długim postem)
mieszkaniec Wioletta
Wioletta K. postów: 114 2014-11-17 08:03
Panie Witoldzie, chyba Pan zadał niewygodne pytanie, bo nikt Panu nie odpowiada ;)
mieszkaniec Jakub
Jakub G. postów: 72 2014-11-20 09:31
W temacie "niepełnej" wymiany ledów w garażu. Światła, które pełnią rolę oświetlenia awaryjnego (ewakuacyjnego) nie mogą być wymienione na ledy. Na tyle pozwalały środki wpisane w nasz plan. Na przyszły rok planujemy zabudżetować wymianę pozostałych świetlówek (np. w klatkach).